Wielerpeloton zakt af naar Leuven

Volgende week woensdag, 17 april, vormt de Leuvense Grote Markt het decor voor de start van de 59e editie van de Brabantse Pijl. Een week later kunnen ook wielertoeristen de uitdaging aangaan.

De Brabantse Pijl is de afsluiter van het klassieke voorjaar van Flanders Classics. Traditiegetrouw ligt de start in het centrum van Leuven en de finish in Overijse. Het startschot voor de 200 km lange koers wordt gegeven om 12.30 uur door Els Van Hoof, schepen van sport. Na een lokale ronde passeren de renners opnieuw onder de startboog op de Grote Markt, wat meteen ook de officiële start van de race is.

Toeschouwers kunnen, vooraleer de start mee te pikken, op het Ladeuzeplein het volledige wielercircus ontdekken. Alle ploegbussen krijgen hier een plaatsje en de renners bereiden zich er voor op de wedstrijd.

“De Brabantse Pijl is een koers die verbindt, zowel de kasseiklassiekers en de heuvelklassiekers, als de mensen onderling. Niet alleen gaan weer duizenden mensen genieten van dit sportief spektakel, ook tussen de renners zelf zagen we vorig jaar deze menselijkheid", aldus Els Van Hoof, schepen van sport. "Tim Wellens reed een fantastische wedstrijd en maakte de tegenstand met de grond gelijk door solo naar winst te rijden. Maar wat deed Wellens, na deze belangrijke individuele zege? Hij stak zijn vinger op richting hemel om Michael Goolaerts, die enkele dagen eerder overleed door een val in Parijs-Roubaix, te herdenken. Dat dat het eerste is waar Wellens aan denkt, toont het grote respect dat heerst in het peloton. Zo is sport een voorbeeld voor ons allen. We hopen dat het ook dit jaar weer een faire en spannende koers wordt.”

Brabantse Pijl voor wielertoeristen

Zaterdag 20 april is het de beurt aan de wielertoeristen om hun eigen klassieker te rijden. Wie wil kan het parcours van de Brabantse Pijl zelf eens ontdekken en zich even Tim Wellens wanen. De kortste afstand die gereden kan worden is 75km. Meer getrainde liefhebbers kunnen voor een langer parcours van 110 of 150 km kiezen. De start en finish liggen aan sporthal UC Leuven (Kerspelstraat 70, 3001 Heverlee).

 

Alle info over beide wedstrijden vind je op www.debrabantsepijl.be.

 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie, stad Leuven
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven