Wijgmaal viert vernieuwd Sint-Hadrianusplein

Op zondag 16 juni is het feest op het Sint-Hadrianusplein in Wijgmaal. Buurtbewoners zijn er welkom om de vernieuwing van hun dorpskern te komen vieren.

De heraanleg van het dorpsplein van Wijgmaal is helemaal rond. De Lijn heeft de busroutes over het plein hervat, marktkramers en hun klanten kunnen opnieuw op het plein terecht. Na een grondige heraanleg, die een negental maanden duurde, volgt zondag een inhuldiging voor de buurt. ​

“Een burendrink op het plein is een welverdiende attentie, nadat we tijdens de werken heel wat geduld van de buurt gevraagd hebben”, zegt schepen van openbare werken Dirk Vansina. “Samen met de omwonenden willen we zondag klinken op een geslaagde heraanleg, waarbij we het plein toegankelijker en verkeersveiliger hebben gemaakt.”

Zo kreeg het Sint-Hadrianusplein afgeplatte kasseien. Dat is veiliger voor voetgangers en fietsers. De bushaltes werden verhoogd voor een vlotte in- en uitstap en er kwam ledverlichting rond de kerk.

“Voor mensen die minder mobiel zijn, is er nu een aparte wandelstrook. Zo is er bijvoorbeeld voor bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum geen reden meer om het plein te mijden", zegt schepen Vansina. ​ "De vraag naar een grondige heraanleg klonk al langer in Wijgmaal. We maakten het plein veiliger, comfortabeler en zo goed mogelijk waterdoorlatend, maar behielden toch het authentieke karakter door de keuze van de materialen."

Tijdens de werken onthardde de stad de zone rond het oorlogsmonument, om een verbinding te maken tussen het plein en de nabijgelegen dreef. De stad vergrootte de boomspiegels zodat de wortels meer ademruimte krijgen. En het terras voor het dorpscafé werd uitgebreid zodat het nog meer een plek van ontmoeting kan worden.

“De onveilige inrichting van voorheen hebben we ingeruild voor een modern plein, dat het kloppend hart van dit dorp kan worden. Wijgmaal koestert een bijzondere trots, tussen dorp en stad in. Met het vernieuwde Sint-Hadrianusplein hopen we dat gevoel te versterken.”

schepen Dirk Vansina

De inhuldiging van het Sint-Hadrianusplein start zondag 16 juni om 15 uur. Na de inhuldiging biedt de stad Leuven buurtbewoners een receptie aan, opgeluisterd door koor Hadricantus.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be