Wijgmaalse markt nog tot eind april op Ymeria-site

De kleinste Leuvense markt, de maandagmarkt van Wijgmaal, vind je sinds september vorig jaar tijdelijk even niet op het Sint-Hadrianusplein in het centrum van het dorp, maar op sportcomplex Ymeria. Omdat de werken aan het dorpsplein later zijn aangevat dan voorzien, spelen de marktkramers tot eind april op verplaatsing.

Het Sint-Hadrianusplein ondergaat een transformatie: het plein krijgt meer groen en wordt dankzij afgevlakte kasseien beter toegankelijk voor voetgangers, fietsers en mindervaliden. Tot de werken klaar zijn wijkt de markt elke week uit naar de parking van sportcomplex Ymeria aan de Pastoor Bellonstraat. “Omdat de werken later gestart zijn dan voorzien, zal het vernieuwde plein pas eind april klaar zijn. Het maakt dat we onze marktkramers en hun trouwe klanten om extra geduld moeten vragen”, zegt schepen van handel Johan Geleyns.

"Alle respect voor deze handelaars die ook op verplaatsing blijven doen waar ze goed in zijn: verse producten op een volkse manier tot bij de mensen brengen. In een dorp als Wijgmaal zorgt de maandagmarkt voor heel veel mensen voor een stukje nabijheid. Laat de werken in de dorpskern mensen dus zeker niet tegenhouden om aan het sportcomplex de markt te blijven bezoeken”, aldus schepen Geleyns.

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be