Willem Bakelants uit Kessel-Lo is jongerendichter voor Leuven in 2024

Tijdens de week van de poëzie ging de stad Leuven via haar jongerenwerking mijnleuven op zoek naar een jongerendichter. Iedereen tussen de 15 en 25 jaar kon online gedichten insturen met als thema ‘thuis’. De winnaar werd Willem Bakelants (20 jaar) uit Kessel-Lo.

“Het thema van de poëzieweek dit jaar was thuis. We vonden het daarom wel toepasselijk om op zoek te gaan naar een jonge Leuvenaar die zich thuis voelt in onze stad”, legt schepen van jeugd Dirk Vansina uit. “Leuven is een echte jongerenstad en dat wilden we met dit initiatief extra in de bloemetjes zetten.”

“Er kwam heel veel respons op onze oproep. Het is mooi om te zien dat Leuven bruist van jong en opkomend talent. En ik hoop dat onze jongerendichter dit jaar alle Leuvenaars op de één of andere manier kan inspireren.”

Willen Bakelants
Uit alle inzendingen selecteerde een jury van dichters en jongeren het werk van de 20-jarige Leuvenaar Willem Bakelants. “Fijn met taal gespeeld, toegankelijk, een gedicht op maat van de stad Leuven”, luidde hun appreciatie.

Een plaats om te komen
Om je te voelen
Soms op tv
Meestal om te blijven
Eeuwenoud of springlevend
Nog op zoek of reeds bezit
Oost en west
Van alle markten
Of waar de klok net iets anders tikt
Uniek en toch gelijk
Vele vormen vele maten
Één woord
Thuis

“Als jongerendichter krijgt Willem in 2024 de kans om op meerdere momenten zijn licht te schijnen op wat bij jongeren leeft”, gaat Vansina verder. “Hij krijgt een vaste rubriek in het mijnleuven-magazine, ons jongerenmagazine dat om de drie maanden verschijnt. Verder zijn we ook aan het bekijken om zijn gedichten op een creatieve manier tentoon te stellen in de stad.”

De gedichten van Willem verschijnen ook telkens op Jongerendichter - mijnleuven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]