MicrosoftTeams-image (8).png

Wintertijd, de gezelligste periode van het jaar!

 

De donkerste dagen van het jaar zijn in Leuven ook altijd de gezelligste. Tussen 7 december en 7 januari kan je naar tal van fijne winteractiviteiten in hartje Leuven. Kuier over de kerstmarkt, dwaal door de prachtige Wintertuin, geniet van een klassiek concert ... De keuze is aan jou!

Op donderdag 7 december opent Wintertijd met een feestelijke toets. Die avond springt de verlichting van de Wintertuin aan: de officiële start van de eindejaarsfeesten. Die bieden in de stad Leuven voor elk wat wils.

Derde editie lichtkunstparcours
Lichtkunstparcours ‘(un)Holy Light’ is ondertussen al aan de derde editie toe. “Op vijf erfgoedlocaties is er tussen 10 en 18 december een intrigerend lichtkunstwerk te zien”, weet schepen Denise Vandevoort. “Tussen 17 en 21 uur kan je die week je ogen uitkijken in de Sint-Michielskerk, de Sint-Jacobskerk, de kapel van het KADOC, de kapel van Romaanse Poort en de tuin van Museum M. We hebben er bewust voor gekozen om de kunstwerken te groeperen op unieke erfgoedlocaties, op wandelafstand van elkaar. En we laten zowel internationale als Belgische lichtkunstenaars hun werken tonen”, aldus Vandevoort.

“Stille genieters kunnen trouwens ook naar het Groot Begijnhof bij kaarslicht, dat eveneens op zaterdag 10 december plaatsvindt. Ook dit jaar wordt deze unieke locatie feeëriek aangekleed met duizenden kaarsjes door de Mannen van het jaar 1980”, weet schepen Vandevoort.

“We zijn blij dat we na de editie van vorig jaar, waar we omwille van de geldende coronaregels maar een beperkt aantal toeschouwers mochten toelaten, nu terug opnieuw met vrije inkom kunnen werken op de locaties van (un)Holy Light”, vult Kris Peeters, coördinator van vzw Leuvenement, aan.

Kerstmarkt
Ook naar de Kerstmarkt wordt ongetwijfeld reikhalzend uitgekeken na een onderbreking van twee jaar. Meer dan 100 kramen vullen opnieuw het Ladeuze – en Hooverplein. Winterse lekkernijen, kerstartikelen en geschenken: daarvoor moet je uiteraard op de Kerstmarkt zijn. Sfeer en gezelligheid troef!

Uiteraard is er in de periode tussen 7 december en 7 januari nog veel meer te doen. Zo kunnen shopliefhebbers hun hartje ophalen tijdens de koopzondagen op 11 en 18 december, feestvierders het nieuwe jaar indansen op Leuven Countdown, sportievelingen hun kerstkilo’s eraf lopen tijdens de Eindejaarscorrida …

Klassieke concerten en Wintertuin
Ook de klassieke concerten van het ensemble Currende, o.l.v. Erik Van Nevel, staan opnieuw op het menu. Dit jaar ligt de focus op Franse kerstmuziek met traditionele ‘Chants de Noël’ en barokmuziek. Wintertijd wordt traditioneel afgesloten met de Nieuwjaarsdrink op zaterdag 7 januari in de Wintertuin op de Grote Markt.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]