WT23_FBevent_1200x628.png

Wintertijd, een maand sfeer en gezelligheid

De donkerste dagen van het jaar zijn in Leuven ook altijd de gezelligste. Tussen 7 december en 7 januari kan je naar tal van fijne winteractiviteiten in hartje Leuven. Kuier over de kerstmarkt, dwaal door de prachtige Wintertuin, geniet van een klassiek concert ... de keuze is aan jou!

Op donderdag 7 december opent Wintertijd met een feestelijke toets. Die avond springt de verlichting van de Wintertuin aan: de officiële start van de eindejaarsfeesten in de stad Leuven, die zoals steeds voor elk wat wils bieden.

Lichtkunst
Lichtkunstparcours ‘(un)Holy Light’ is ondertussen al aan de vierde editie toe. “In de periode van 9 tot 17 december kun je genieten van zowel internationale als Belgische lichtkunstwerken”, weet schepen Bert Cornillie “Tussen 17 en 21 uur kan je die week je ogen uitkijken in de Sint-Jacobskerk, de kapel van het KADOC, de binnenplaats van de Bib Tweebronnen, het vroegere DOMO-gebouw en op een buitenlocatie in de Mechelsestraat. We hebben er bewust voor gekozen om de kunstwerken te plaatsen op interessante locaties in de binnenstad en op wandelafstand van elkaar zodat iedereen ervan kan genieten”, aldus Cornillie.

Stille genieters kunnen op 16 december weer terecht in het Groot Begijnhof. Deze unieke locatie wordt opnieuw feeëriek aangekleed met duizenden kaarsjes door de Mannen van het jaar 1980.

Twee weken kerstmarkt
Velen kijken ongetwijfeld reikhalzend uit naar de Kerstmarkt. Je kan er komen snuisteren tussen meer dan 100 kraampjes met kerstartikelen en geschenken. Nieuw dit jaar is de foodstreet met winterse lekkernijen in het midden van het Ladeuzeplein. Dit jaar duurt de Kerstmarkt voor het eerst twee weken, namelijk van 7 tot 21 december. Je hebt dus een paar dagen langer de tijd om te genieten van al die sfeer en gezelligheid op het Ladeuze- en Hooverplein. ​

Kerstconcerten Currende
Dit jaar staan ook de klassieke concerten van het ensemble Currende, o.l.v. Erik Van Nevel, opnieuw op het menu. Op 14, 21, 28 en 29 december brengen zij Oostenrijkse kerstmuziek in de Sint-Pieterskerk.

Nog meer Wintertijd
Uiteraard is er in de periode tussen 7 december en 7 januari nog zoveel meer te doen. Zo kunnen shopliefhebbers hun hartje ophalen tijdens de koopzondagen op 10, 17, 21 en 24 december én op 7 januari. Sportievelingen kunnen hun kerstkilo’s eraf lopen tijdens de Eindejaarscorrida op 31 december en feestvierders kunnen die avond het nieuwe jaar indansen op Leuven Countdown. Wintertijd wordt traditioneel afgesloten met de Nieuwjaarsdrink op zaterdag 6 januari in de Wintertuin op de Grote Markt.

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]