Wintertijd in Leuven verjaagt de eerste winterkou met een hartverwarmend programma

Traditioneel zijn de donkerste dagen van het jaar in Leuven ook de gezelligste. Helaas worden een aantal grote publiekstrekkers geannuleerd omwille van de coronacrisis. Om de kerstbeleving niet verloren te laten gaan, voorziet de stad in een sfeervol programma met heel wat kleinschaligere activiteiten. Schaatsen in HAL 5, een frisse neus halen tijdens winterwandelingen, genieten van het lichtparcours, een KNAL!-ler van een expo meepikken… Tal van fijne winteractiviteiten brengen licht in de winterse duisternis.

“De coronasituatie noopt ons tot het annuleren van grootschalige evenementen, maar toch gaat er nog heel wat te doen zijn in december”, weet schepen Denise Vandevoort. “Er zijn tal van kleinschalige activiteiten voor jong en oud en naar ieders smaak. Eén van de blikvangers wordt het lichtparcours (un)Holy Light. Zes Leuvense landmarks worden met een straf lichtkunstwerk extra in the picture gezet. Naast drie kerken (Sint-Michiels, Sint-Jacobs en Predikheren) kan je ook in de binnentuin van Museum M en het Anatomisch Theater terecht. Heel speciaal is de invulling van Leuvense Kruidtuin. Naar aanleiding van het feestjaar rond 200 jaar Kruidtuin wordt die extra feeëriek aangekleed en uitgelicht. Het lichtparcours loopt van 11 tot 18 december. Van 16 tot 19 december wordt een extra lichtinstallatie voorzien op de Velodroom. De ecologische schaatsbaan in HAL 5 is een nieuw initiatief. De evenementenhal wordt van 11 december tot 9 januari ingericht als tijdelijke schaatsbaan.”  Deze nieuwigheid versterkt het aanbod voor families met kinderen. Ook het Smaakdorp op 10, 11 en 12 december is nieuw. Vijftien ‘smaakmakers’ zorgen er in een tent samen voor een unieke culinaire beleving. Inschrijven voor deze nieuwe initiatieven is verplicht.

“We hebben ervoor gezorgd dat de beleving in de stad bijzonder blijft, “ vertelt schepen van handel Johan Geleyns. “ Niet alleen hebben we de traditionele kerstverlichting uitgebreid met enkele nieuwe straten. Ook de inrichting van Grote Markt en Ladeuzeplein krijgt extra aandacht. We werken verder samen met LUCA om regelmatig livemuziek in de winkelstraten te spelen. Tijdens de koopzondagen van 12 en 19 december kan je nog enkele dagen extra gezellig shoppen in de Leuvense kerstsfeer.”

En dat is nog maar een kleine greep uit de vele activiteiten: de concerten van het ensemble Currende in de Sint Pieterskerk, de tentoonstellingen in het kader van KNAL, het bezoek aan de Universiteitsbibliotheek met zijn waanzinnig uitzicht, de wandelingen in en bezoeken aan de Abdij van Park … 

Alle activiteiten van Wintertijd in Leuven vinden plaats volgens de coronamaatregelen die op dat ogenblik gelden. Voor de meeste activiteiten is het Covid Safe Ticket Plus verplicht. Check steeds www.wintertijdinleuven.be voor de juiste informatie hierover.

 

www.wintertijdinleuven.behttps://leuven.be/wintertijd
Delen:

Persberichten in je mailbox

Deze site is beschermd door hCaptcha en het Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be