Yonex Belgian International 2017 in Sportoase Leuven

Van woensdag 13 t.e.m. zaterdag 16 september strijkt het grootste internationale badmintontornooi van België, de Yonex Belgian International, neer in Sportoase Leuven. Deze 13e editie heeft opnieuw heel wat toppers en verrassingen in petto. 

In het enkelspel bij de heren mogen we dit jaar de Japanse ex-nummer 2 van de wereld, Kento Momota, verwelkomen. Hij won in 2015 de ‘Superseries Final’ in Dubai, vergelijkbaar met de Masters in tennis en werd tevens de jongste Superseries winnaar ooit. Nadien verdween hij van het toneel wegens een schorsing van een jaar. Momota zal reeds in actie te zien zijn op woensdag in de kwalificaties. Wanneer onze landgenoot Birger Abts zijn 1e ronde wint, komt hij uit tegen Momota in de 2e ronde.

Ook in het vrouwendubbel mogen we een topper ontvangen, de Nederlandse Selena Piek (hoogste dubbel ranking: 7). Na veel blessureleed maakte ze haar comeback met een andere dubbelpartner, Cheryl Seinen. Ze zal met Jacco Arends ook aantreden in het gemengd dubbel.

In het dubbelspel bij de heren is het Belgisch topduo Freek Golinski en Matijs Dierickx, het 3e reekshoofd. Freek Golinski zal ook nog aantreden in het gemengd dubbel met landgenote Lise Jacques.

Andere landgenoten die nog zullen deelnemen aan het tornooi zijn Maxime Moreels, Lianne Tan, Julien Carraggi, Stijn De Langhe, Elias Bracké, Rowan Scheurkogel, Marijn Put, Joke De Langhe en Flore Vandenhoucke. Zij komen in actie vanaf woensdag 13 september in de kwalificatieronden.

Ladies Special
Op vrijdag 15 september wordt de alom bekende Ladies Special georganiseerd. Meisjes en vrouwen kunnen dan gratis komen genieten van strak badminton en krijgen bovendien zoete versnaperingen, een cocktail op maat, een goodiebag vol hebbedingen en nog zoveel meer.

Badmintonbeurs en clinics
Op zaterdag 16 september wordt er voor de eerste maal een grote badmintonbeurs georganiseerd. De beurs opent de deuren om 16 uur en zal tijdens de finales doorlopend toegankelijk zijn. Je kan er de nieuwste snufjes in het sportlandschap ontdekken, een workshop met een kinesist volgen of lekkere wijnen degusteren.

Ter gelegenheid van de Yonex Belgian International 2017 worden er op zaterdag ook badmintonclinics georganiseerd, in samenwerking met Schelde Sports. Een clinic bestaat uit een training van één uur o.l.v. een toptrainer en/of -speler en vindt plaats in het Sportcomplex van Kessel-Lo. Groepen jeugdspelers of recreanten kunnen genieten van een clinic en schitterende wedstrijden op de Yonex Belgian International.

Tickets en meer info: http://www.belgian-international.be

 

Contacteer ons
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven