You’re invited to play

‘You’re invited to play’ is de eerste solotentoonstelling van de kunstenares met Limburgse roots Mieke Winters. “De titel spreekt voor zich, ik nodig het publiek uit, de rest is aan de toeschouwers”, aldus de kunstenares.

“De tentoonstelling van Mieke Winters dient zich aan als een compleet landschap van sculpturen. In haar creatieproces vertrekt Mieke vanuit typisch menselijke verlangens en behoeften. Die combineert ze met een feilloos oog voor design”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Doordat je als bezoeker de kunstwerken mag aanraken, mag voelen, ervaar je zowel de zorgende als de troostende rol van kunst. De zintuiglijke ervaring onderstreept het belang van de werken ‘in het echt’ te zien. Een aanrader.”

Tijdens deze tentoonstelling laat Mieke haar werk in combinatie met de titel voor zich spreken. Ze stelt verschillende sculpturen tentoon. Tegelijk speelt ze ook met de ruimte waarin de kunstwerken zich bevinden. Lijnen op de vloer suggereren een richting. Herkenbare vormen en kleuren lokken de toeschouwer dichterbij. Alles wijst erop dat je de interactie kan en mag aangaan: you’re invited to play!

Speelse rondleiding voor ouder en kind
Speciaal voor ouders en hun kroost, plant Mieke Winters op zaterdag 11 juni om 14 uur een speelse rondleiding. Via verhalen, muziek en bewegende sculpturen ervaar je de tentoonstelling op een kindvriendelijke manier. Wie wil meespelen, schrijft zich best snel in via [email protected]. De rondleiding is gratis en geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Praktisch

You’re invited to play | Mieke Winters

03/06 – 02/07/2022 | in Expo Leuven (Tweebronnen), Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

Open op: donderdag 13-20.00 uur | vrijdag 13-17.30 uur | zaterdag 10-16 uur

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]