‘You’re not alone’ loopt op z’n einde. Een terugblik op vijf warme weken!

Om Leuvenaars die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, organiseerde stad Leuven in samenwerking met Het Depot ‘You’re not alone’. Van begin december tot en met 15 januari bracht dit initiatief bekende Leuvense artiesten zoals Selah Sue en Milow één-op-één in contact met inwoners, voor een babbeltje en een klein, intiem optreden.

“Met ‘You’re not alone’ wilden we een lichtpunt brengen en tegelijk de Leuvense artiesten steunen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “De vele reacties van Leuvenaars en artiesten bewijzen dat we in dat opzet geslaagd zijn. Sommigen noemden hun privéconcertje zelfs ‘het mooiste moment van hun leven’. Ik ben heel blij dat we mensen in een moeilijke periode toch een hart onder de riem hebben kunnen steken. Leuven heeft zich van zijn warmste kant getoond.”

Music is the answer
Vanuit Het Depot traden de artiesten niét op voor een groot publiek. Wel waren er één-op-één, digitale ontmoetingen met Leuvenaars die het moeilijk hebben. Zo wilde ‘You’re not alone’ toch dicht, intiem en persoonlijk contact mogelijk maken. Het idee voor de solidariteitscampagne werd geïnspireerd door Selah Sue, het alias van onze Leuvense trots Sanne Putseys. Slechts een kleine toevoeging in haar hitsingle, ‘Alone’, en je belandt bij de leuze van deze campagne: ‘I’m not alone without you’. “Music is the answer. Zoveel is duidelijk na meer dan vijf weken ‘You’re not alone’”, zegt Mike Naert, directeur van Het Depot en mede-initiatiefnemer van het project. “Niet alleen voor de Leuvenaars maar ook voor de muzikanten en onszelf was dit project  enorm helend. We konden vanop de eerste rij zien en meemaken welke impact muziek heeft. Er zijn veel traantjes gevloeid, maar er was vooral een enorm warm gevoel bij wat we aan het doen waren.

Mensen hebben muziek en cultuur nodig voor hun mentale gezondheid. We hopen dan ook dat we snel terug veel meer mensen een warme deken van live muziek kunnen aanbieden. ”

‘You’re not alone’ was een groot succes en zorgde voor veel warme momenten in de koude dagen. Meer dan 160 één-op-één digitale sessies werden opgezet vanuit concertzaal Het Depot. 56 artiesten en muzikanten, waaronder naast Selah Sue en Milow, ook namen als Zwangere Guy, Tom Helsen, Filip Jordens, Portland, Sergio en Paul Michiels, namen deel aan ‘You’re not alone’. Bovendien konden ook verschillende freelance techniekers 57 dagen aan het werk gezet worden. 

Welverdiende steun
“Met ‘You’re not alone’ bleek nog maar eens de ontzettende kracht van cultuur,” vertelt schepen Denise Vandevoort. “De prachtige miniconcertjes wisten de voorbije anderhalve maand velen te raken. Tegelijk betekende dit een welverdiende steun voor een zwaar getroffen sector. Veel artiesten en techniekers zien nu immers zwarte sneeuw. Voor hen kwam dit project als geroepen. Cultuur zit in het Leuvense DNA en is misschien zelfs onze grootste rijkdom. We zullen daarom het brede culturele veld nooit in de steek laten. ‘You’re not alone’ past perfect binnen ons breed pakket van steunmaatregelen”.

Tijdens ‘You’re not alone’ werden zes videoreportages gemaakt, die door bijna 200.000 mensen bekeken zijn.  Naast de Leuvense artiesten passeerden praatgasten Loïc Van Impe, Jeroen Meus, Jimmy De Wit, Phara De Aguire, Rudi Vranckx en Mohamed Ridouani de revue. Alle reportages werden uitgezonden op ROB-tv. Een overzicht vind je hier

 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing
Esther Artois Communicatie & promo Het Depot
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing
Esther Artois Communicatie & promo Het Depot
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven