YouthStart organiseert achtdaagse training voor kanszoekende jongeren in Leuven

België telt 273.000 NEET-jongeren. NEET staat voor: Not in Employment, (full) Education or Training. De non-profitorganisatie YouthStart wil deze jongeren inspireren om ondernemer te worden van hun eigen leven. Zij willen hun ondernemingszin aanwakkeren en hen de kans bieden om hun ambities waar te maken. Youthstart bokste trainingsessies in elkaar waarin jongeren op een innovatieve manier leren om hun plan voor de toekomst vorm te geven. Vanaf 7 oktober kunnen geïnteresseerde jongeren deze sessies ook in Leuven volgen. Wie geprikkeld is, kan op donderdag 26 september deelnemen aan een gratis infosessie, om 10 uur in Vleugel F (Brusselsestraat 61a, Leuven).

Het aanbod van YouthStart past perfect binnen de doelstellingen van LE(J)ON. LE(J)ON is het Leuvens netwerk voor jongeren die de durf hebben om te (gaan) ondernemen. Het brengt alle initiatieven met betrekking tot jong ondernemerschap samen en maakt jongeren wegwijs in dit grote aanbod.

Els Van Hoof, schepen van werk in Leuven, gelooft sterk in het belang van actief aan de slag te gaan met deze jongeren. “Op de arbeidsmarkt van vandaag kunnen we ons geen verloren talenten veroorloven. In Leuven zie ik elke dag de nood aan gemotiveerd personeel, waarbij veel trainingen zelf op de werkvloer gegeven worden. In de horeca, de IT of de zorg, overal zoekt men mensen die vooral goesting hebben en van aanpakken weten. Daarom zetten we in op dit aanklampend beleid.”

Achtdaagse training in Leuven
De YouthStart training bestaat uit zeven trainingsdagen en een achtste dag die de certificatie wordt genoemd. Tijdens deze certificatie presenteren de deelnemende jongeren een businessplan over hun droomproject. In ruil voor deze inzet ontvangen de jongeren het YouthStart-certificaat van de Antwerp Management School. De training is gratis dankzij de financiële ondersteuning van plaatselijke ondernemingen en partners.

“Met deze opleiding nemen we talent vast en we geven de jongeren dat zetje dat ze nodig hebben om zich bewust te worden van hun droom. We helpen hen ook om die handen en voeten te geven. Als stad hebben we hun talent echt nodig. En wat is er mooier dan elke dag te kunnen doen waar je sterk in bent en energie van krijgt?”, zegt schepen van onderwijs en economie Lalynn Wadera.

Een impactstudie, uitgevoerd door de Vrije Universiteit Brussel (VUB), heeft aangetoond dat 81% van de deelnemers na de training terug hun weg vindt, door een job te vinden, weer naar school te gaan, of een eigen onderneming te starten. Deze indrukwekkende resultaten zijn een duidelijk bewijs van de positieve impact van de training op het parcours van deze jongeren.

LE(J)ON is een partnerschap tussen stad Leuven en MIJNLEUVEN, Innovatie- & Incubatiecentrum, RVO Society, UCLL, LUCA School of Arts en wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Hermes en het Agentschap van Innoveren en Ondernemen.

 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Sarah Vandendael projectcoördinator LE(J)ON
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Sarah Vandendael projectcoördinator LE(J)ON
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven