Zaterdagmarkt verhuist naar het Ladeuzeplein

Marktkramers die niet-essentiële producten verkopen zijn opnieuw toegelaten op de Leuvense markten. Marktbezoekers kunnen er dus weer terecht voor alle essentiële én niet-essentiële producten. De markten blijven doorgaan op de gebruikelijke locatie, behalve de zaterdagmarkt. Om extra ruimte te creëren verhuist die markt van de omgeving van de Brusselsestraat naar het Ladeuzeplein. Zo kunnen bezoekers er voldoende afstand houden.  

Om extra ruimte te creëren verhuist de zaterdagmarkt van de omgeving van de Brusselsestraat naar het Ladeuzeplein. Zo is er voldoende ruimte om afstand te bewaren.
 
“De volledige heropening van de markten is erg goed nieuws voor onze marktkramers. Zeker voor hen die de afgelopen maanden niet mochten komen, maar ook voor de anderen. We merkten dat de bezoekers aan onze markten het toch appreciëren als het volledig aanbod er is”, zegt schepen Geleyns.

Wekelijkse evaluatie
Omdat de gezondheid van onze inwoners in deze periode voorop staat wordt er erg ingezet op veiligheid. Marktbezoekers moeten zich aan de ondertussen gekende coronamaatregelen houden. Zo geldt de mondmaskerplicht vanaf 12 jaar ook op de markten, mag je er niets eten of drinken en hou je steeds de nodige afstand van anderen. Daarnaast bezoek je de markt alleen. Ook is er op de markten eenrichtingsverkeer om alles in goede banen te leiden.

“We zijn erg blij dat alle marktkramers weer welkom zijn. Maar ik wil iedereen oproepen om de maatregelen strikt te blijven opvolgen. Het is nog niet zo dat we uit de gevarenzone zijn. We gaan dus wekelijks evalueren hoe de markten verlopen. Alleen door samen onze verantwoordelijkheid te nemen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan blijven verkopen en winkelen”, besluit schepen Geleyns.
 

 

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans deskundige markten en handelswijken
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans deskundige markten en handelswijken
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven