Zes jonge kunstenaars brengen eigen voorstellingen rond sociale media

Op zaterdag 25 januari om 19.30 uur gooit STADHUIS haar deuren open voor ‘Me, my phone and I’, een kunstenproject van MIJNLEUVEN waarbij zes jongeren zich vier maanden lang stortten op een eigen performance rond sociale media en de impact ervan. Dankzij de ondersteuning van ervaren coaches – elk binnen hun eigen vakgebied – tonen ze één voor één hun visie en mening over een fenomeen dat al jaren een invloed heeft op ons leven.

Facebook, Instagram, Whatsapp … het zijn stuk voor stuk vaste waarden in ons dagelijks leven. En al zeker in het leven van jongeren. Het checken van updates en op de hoogte zijn van elkaars leven zit bij iedereen in de vingers.  Maar worden we er ook gelukkig van? En welk effect heeft het op onze eigenwaarde?

Begin oktober gingen zes jonge, kunstzinnige zielen aan de slag met het thema zelfbeeld en sociale media en hoe zich dat vertaalt naar hun leven. In totaal werkten ze vier voorstellingen uit waarmee ze individueel of per twee hun visie en ervaringen in beeld brengen. En dat vanuit hun eigen discipline. Dans, zang, circus, theater… het zijn maar enkele van de vele kunstvormen die op 25 januari een plaats krijgen op het podium tijdens ‘Me, my phone and I’.

“Met ons stuk willen we vooral overbrengen dat je blij moet zijn met wie je bent. Dat jezelf zijn goed genoeg is en dat je je niet moet spiegelen aan dingen die op sociale media verschijnen omdat het toch geen realistische weergave is van de werkelijkheid”, aldus Karen Dendas (17), die samen met Lotte Curickx (17) een voorstelling uitwerkte waar zowel zang, dans als voordracht in aan bod komen. “En dat is exact wat we willen bereiken met het jeugdbeleid: jongeren steunen en kansen geven om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Om de performances kracht bij te zetten en de jongeren een extra duw in de rug te geven, werden ze tijdens het proces persoonlijk begeleid door een coach met ervaring binnen hun vakgebied. Het project was voor de jongeren de ideale gelegenheid om vrij te experimenteren met dans, theater, zang en andere disciplines, en zo toe te werken naar een eerste podiumkans. Ook de coaches zijn erg te spreken over de aanpak en zien het project als een waardevolle manier om jong Leuven kunst bij te brengen. “Ik hou ervan om al spelend nieuwe dingen te ontdekken en creëren. Die kennis en ervaringen tijdens een project als dit kunnen overdragen, vind ik een prachtig gegeven. Zolang er kunst is, is er hoop. Daar ben ik van overtuigd”, klinkt het bij coach Charlotte Verdick (24).  

Met ‘Me, my phone and I’ wil MIJNLEUVEN jongeren de kans bieden om zelf een performance te creëren en te experimenteren op een podium. En dat aan de hand van een goede omkadering, ondersteuning en coaching op maat. Tijdens het toonmoment kan jong Leuven bovendien op een laagdrempelige manier proeven van kunst en cultuur. Ook schepen van cultuur Denise Vandevoort kijkt erg uit naar het resultaat: “’Me, my phone and I’ is een perfect voorbeeld van hoe we binnen het beleid willen inzetten op experimenteerkansen en ondersteuning van nieuw talent.”

Praktisch
De deuren van STADHUIS openen op zaterdag 25 januari om 19.30 uur, ingang Naamsestraat 3B.
De eerste voorstellingen starten om 20 uur. De voorstellingen zijn gratis.

De spelers zijn: Marie-Noor Bettens (15), Lotte Curinckx (17), Karen Dendas (17), Sarie De Cooman (16), Anna Van Buggenhout (17) en Herden Verhaeghe (17). Met aan hun zijde de coaches: Eline Dewaele (23), Fien Geers (21), Carlotta Hendrikx (25), Jilly Lukkesen (25) en Charlotte Verdick (24).


Meer weten? www.mijnleuven.be/memyphoneandi   

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]