Zestien nieuwe stadswoningen aan de Vaartkom

De stad Leuven en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) brengen in samenwerking met ontwikkelaar Ertzberg zestien nieuwe stadswoningen op de markt. De appartementen komen in ‘The View’, het nieuwste woonproject van Ertzberg in de Vaartkom. Stadswoningen zijn woningen die je goedkoper dan marktprijs kan kopen als aan bepaalde voorwaarden voldoet. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf deze maand kandidaat stellen. De woningen zijn klaar in 2022.

The View, wonen aan het water
‘The View’ wordt gebouwd op de plek van de voormalige brandweerkazerne. Het gebouw ligt middenin Stadswijk Tweewaters aan de Vaartkom, tussen de Dijle en de Vaart, op wandelafstand van het station en de historische binnenstad. Het gebouw omvat twee woontorens, gewikkeld rond een groene private binnentuin.

Duurzaamheid en gezinsondersteunende functies
“Tweewaters en ‘The View’ in het bijzonder besteden veel aandacht aan duurzaamheid en gezinsondersteunende diensten”, vertelt Benoît Broos, directeur vastgoed Ertzberg. “’The’ View is omringd door lokale, zachte functies zoals een kinderkribbe, een huisartsenpraktijk, apotheek, kapper en schoonheidssalon waardoor de bewoners veel tijd besparen.  Elke stadswoning heeft ook 24/7 toegang tot een afval-, sorteerstraat en beschikt over een Bringme Box met een slimme deurbel. In de Box kunnen ze niet alleen online bestellingen maar ook producten van de lokale handelaars laten leveren, ook bij afwezigheid.  De bewoners zijn ook overal bereikbaar want de slimme deurbel is rechtstreeks verbonden met hun smartphone.  Het voordeel is dat koeriers en leveranciers zich nooit een tweede of derde keer moeten aanbieden wat uiteraard de mobiliteit in de binnenstad ten goede komt.  Het geheel verbetert ook de woonkwaliteit van het jonge koperspubliek.”

Een of twee slaapkamers
De stadswoningen in ‘The View’ zijn zestien unieke appartementen van 80 tot 108 m² met één of twee slaapkamers en een eigen terras. De appartementen zijn instapklaar en hebben identiek dezelfde afwerking als de andere woningen. Het verschil zit hem dus in de substantiële korting die de kopers genieten.  De prijzen variëren tussen € 276.153 (80 m², één slaapkamer) en € 370.689 (108 m², twee slaapkamers). Dat is inclusief BTW en andere kosten: erelonen notaris, registratie- en aansluitingskosten.

Opendeurdagen
Op 19, 20 en 21 september 2019 organiseren de stad Leuven, het AGSL en Ertzberg opendeurdagen. Geïnteresseerde kopers kunnen op die dagen een kijkje nemen in een appartement in de Twist dat overigens de hoogste duurzaamheidserkenning heeft gekregen, zijnde de Breeam Outstanding. Ze krijgen er dan ook meer informatie over de stadswoningen in ‘The View’.

Kandidatuurstelling tot en met 10 oktober 2019
Wie een stadswoning in ‘The View’ wil kopen, moet een kandidatuurstellingsformulier invullen. Kandidaat-kopers kunnen het formulier downloaden via de website van het AGSL, of krijgen het op de opendeurdagen. De kandidatuur moet ten laatste op 10 oktober 2019 ingediend worden bij het AGSL.

Alle de kandidaturen worden geëvalueerd aan de hand van drie criteria om op die manier een volgorde te bepalen wie als eerste een appartement kan kiezen: de binding met Leuven als woonstad, de leeftijd van de kandidaat-koper en of de kandidaat-koper al een woning in eigendom heeft.

Meer info over de opendeurdagen en de kandidatuurstellingen vind je op www.agsl.be/theview.

Stadswoningen
“Stadswoningen zijn woningen die het AGSL aan betere voorwaarden verkoopt dan een woning op de private markt. De stad en het AGSL richten zich vooral op mensen die een band met Leuven hebben en er nog lange tijd willen blijven wonen. In principe komt iedereen in aanmerking, als je voldoet aan drie voorwaarden. Zo is er een onder- en bovengrens voor het gemeenschappelijk belastbaar inkomen, moet je meerderjarig zijn op het moment dat je je kandidaat stelt en mag je niet eerder een stadswoning in Leuven hebben gekocht”, aldus schepen van wonen, Lies Corneillie.

 

beelden © Ertzberg

Contacteer ons
Lies Corneillie schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid, stad Leuven
Alexandra Gevers makelaar Ertzberg
Jacqueline Vermunicht vastgoedbeheerder AGSL
Lies Corneillie schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid, stad Leuven
Alexandra Gevers makelaar Ertzberg
Jacqueline Vermunicht vastgoedbeheerder AGSL
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven