Zevende editie van Amateurama bezingt de natuur

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april vindt in Leuven de zevende editie van Amateurama plaats. Amateurama toont zich andermaal een veelzijdig amateurkunstenfestival met ijzersterk theater, fotografie, beeldende kunst, dans en in deze editie: extra veel muziek. Er staan maar liefst 20 voorstellingen op het programma, gebracht door 25 organisaties op 9 verschillende locaties in de stad. 

Vele verenigingen vonden hun inspiratie in de wondere wereld van de natuur en dat zorgt voor bijzondere combinaties en kruisbestuivingen. Je kan deelnemen aan een muzikale natuurwandeling en luisteren naar een koor begeleid door steenkappers. Of je wordt acteur in een film met een green screen.

DE KRACHT VAN AMATEURKUNSTEN

“Het verenigingsleven is voor de stad van onschatbare waarde. We zetten daarom graag onze schouders onder een festival als Amateurama. Het programma is opnieuw erg gevarieerd en origineel”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Vanuit cultuurcentrum 30CC geven we een stevige impuls met financiële, technische, logistieke en communicatieve ondersteuning. De kracht van het festival ligt uiteraard vooral bij de amateurkunstenaars zelf,” aldus Vandevoort. “De amateurs gooien al hun talent in de strijd en maken gretig gebruik van de coachings op maat die we aanbieden. Het resultaat is altijd een productie op hoog niveau en met passie gemaakt.“

Een samenwerking die in het oog springt, is de muzikale wandeling Tussen vlier en beek waarvoor Mannenkoor Terpander en Natuurpunt Leuven de krachten bundelen. In hun bijzondere tour de force koppelen ze natuurervaring aan muziek tegen de wondermooie backdrop van Leuvens erfgoed de abdij van Vlierbeek.

VOLLEDIG PROGRAMMA OP AMATEURAMA.BE

“Uiteraard staat er nog veel meer op het programma. Theatergezelschappen, fotoclubs, koren, harmonieën en vele anderen geven het allerbeste van zichzelf. Het wordt een bruisende mix van talent van eigen bodem. Het volledige programma ontdek je online op www.amateurama.be,” besluit Vandevoort.

Amateurama is een initiatief van stad Leuven in samenwerking met ChoreoAtelier, De Corde, Foto Gamma, Fotoclub Prisma Leuven, Foto Collectief Leuven, Fotogroep Park-Heverlea, Harmonieorkest Panta Rei, Jan en Alleman, Jong-dameskoor Arion, K.T. De Dijlezonen, Kamerkoor Florilegium, KNEPH, Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo, Koor Dissonant, Les Fournisseurs de Bonheur, Levet Scone vzw, LOCINA, Mannenkoor Terpander, MUP vzw, Natuurpunt Leuven, Prosperos, SKOOP Videogroep Leuven vzw, Toastmasters, Trivial Muffins Theatre Association, Willighe Vanckenis

Met de steun van ROBtv, Radio 2 en 30CC.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kristel Salaets adviseur cultuurcommunicatie, stad Leuven
Lieve Grymonprez deskundige gemeenschapsvorming, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kristel Salaets adviseur cultuurcommunicatie, stad Leuven
Lieve Grymonprez deskundige gemeenschapsvorming, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven