Zomer in de Bib Leuven

In juli en augustus zet de Bib Leuven weer helemaal in op zomerse lees- en speelactiviteiten voor kinderen, zowel in de hoofdbib Tweebronnen als in de filialen van Heverlee, Leuven en Wilsele. Ook de bibliobus, de mobiele bibliotheek, rijdt uit en doet Wijgmaal aan.

Het zomeraanbod in de Bib Leuven is heel divers. Zo wordt het Tweebronnenplein één reusachtig canvas voor krijttekeningen en hinkelspelen waar jong en wat minder jong zich kunnen uitleven. Kleine speurneuzen kunnen op zoek naar de Schatten van Vlieg en ontdekken zo de bibliotheek spelenderwijs. Voor de allerkleinsten zijn er nog de tweewekelijkse speelmomenten op woensdag in de hoofdbib. Ondertussen maken de arcadegames van de hoofdbib een zomertoer langs de filialen.

Bib op het Plein ​
“Niet alleen in hartje Leuven, ook in de filialen Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele viert de Bib Leuven de start van de zomer”, zegt Bert Cornillie, schepen van cultuur. “Zo komt er weer een fijne editie van Bib op het Plein van 3 tot en met 8 juli op het speeltuinplein bij de Sint-Lambertuskerk in Heverlee. Bib op het Plein is een gezellige pop-up bib waar je strips, magazines, boeken en spelmateriaal vindt, maar waar ook leuke workshops voor kinderen plaatsvinden. Denk onder meer aan: een nestkastje knutselen, zeepbellen blazen, of gewoon genieten van een rustig voorleesmoment.”

Zomerterras
Ook het leesterras van de Bib Leuven Kessel-Lo gaat opnieuw open in de zomer. Elke woensdag is er een originele gratis activiteit voor kinderen. Dat varieert van voorlezen en knutselen tot een programmeer- of grimeworkshop waarbij jonge lezers hun favoriete boekenpersonage worden.

In de Bib Leuven Wilsele leven kinderen ​ zich dan weer elke laatste woensdagnamiddag van juli en augustus uit tijdens een bruisende zomerse activiteit.

Alle zomeractiviteiten van de Bib Leuven zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. Meer info vind je op de website van de Bib Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]