Zomerplannen van de Bib Leuven

Ook deze zomer blijft de Bib Leuven een topbestemming. Met verschillende activiteiten voor jong en oud, een prikkelende collectie en een gloednieuw “Zomerkriebels” spelletjesboekje verveel je je geen seconde.

“Wat je zomerplannen ook zijn, in de Bib kan je altijd terecht voor inspiratie,” legt schepen Denise Vandevoort uit. “In de Bib Leuven Tweebronnen kan je je verlekkeren aan de thematafels met de grootste klassiekers uit de boeken- en filmwereld. Want de zomer is hét seizoen om eindelijk in dat boek te duiken dat je al zo lang wil lezen.”

E-boeken
Krap in kofferruimte? De e-boeken van de Bib neem je zo op je smartphone mee naar je bestemming. Weet je niet hoe hieraan te beginnen, heb je een probleem met je laptop of loop je vast in Itsme? Je kan ook in de zomervakantie elke donderdag terecht in Tweebronnen met al je digitale vragen tijdens het Digitaal Spreekuur.

Bib op het Plein
Families worden komende maanden extra in de watten gelegd. In de Bib Leuven Heverlee is er, na een gesmaakte eerste editie vorige zomer, opnieuw “Bib op het plein”. De Bib opent een zomers leesterras en zorgt elke woensdagnamiddag in juli voor een originele gratis activiteit.

In De Bib Leuven Kessel-Lo is er “Zomer op het leesterras”, met ook daar een activiteitenaanbod op woensdagnamiddag. Creativiteit, knutselen en verhalen voor jong en oud zijn de rode draad. In de Bib Leuven Tweebronnen kan je zoals elk jaar meedoen aan de zoektocht “Zomer van Vlieg”.

Zomerkriebels
Nieuw dit seizoen is “Zomerkriebels”, een boekje met spelletjes, puzzels en leestips voor jong en oud mét een wedstrijd. Je maakt kans op een leuke boekenprijs als je het antwoordformulier correct invult voor eind september. Er zijn drie verschillende versies van “Zomerkriebels”, aangepast aan elke leeftijd. Haal je  exemplaar op in één van de bibvestigingen.

De Bib Tweebronnen houdt heel de zomer de reguliere openingsuren aan, de vestigingen zijn telkens twee weken gesloten. De Bibliobus rijdt in de zomervakantie enkel op zaterdag uit.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be