Zomerprogramma Museumspelstraat weldra van start

Families op zoek naar activiteiten kunnen de hele zomervakantie terecht in de Museumspelstraat en de groene tuin van M Leuven voor een speels en creatief programma. Dit jaar geeft de stad de aftrap op zaterdag 29 juni, tijdens het openingsfeest van de Zomer van M Leuven.

Het belooft een mooie zomer te worden rond de Museumspelstraat, het avontuurlijke speelparcours in hartje Leuven. Tijdens de zomermaanden kunnen kinderen er zich vrijwel elk weekend uitleven. Ze kunnen er kubben, hoepelen, jongleren en allerlei ander groot buitenspeelgoed ontdekken. Er zijn strandstoeltjes om even weg te dromen in prachtige kinderboeken of om gewoon even te genieten van de zon. Voor de allerkleinsten is er een speciaal speelhoekje.

Straat om te spelen
Leuven is een levendige stad, ook op kindermaat. Daarom legde de stad in 2015 de ​ ‘Museumspelstraat’ aan in de Savoyestraat, waar ook de tuin van M Leuven en Huis van het Kind zich bevinden. De Museumspelstraat maakt duidelijk dat een straat ook om te spelen kan en mag zijn.

“Met deze originele speelplek, naast M Leuven, creëren we een speelse en vrolijke stad voor alle Leuvenaars en bezoekers. Met hinkelpaden, een avontuurlijk parcours en de rustgevende binnentuin van het museum is de Museumspelstraat al bijna 10 jaar een plek waar jong en oud zich even kan uitleven en het plezier van spelen kan (her)ontdekken”, vertelt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden.

Extra activiteiten op zaterdag
Op verschillende zaterdagnamiddagen, tussen 14 en 17 uur, staan er extra activiteiten voor gezinnen op het programma in de tuin van M Leuven. Op het programma staan workshops die de afgelopen jaren een groot succes waren: van modderkeuken over creatieve workshops rond de collectie van museum M tot circustechnieken en circomotoriek. En daarnaast ook nieuwe gezinsworkshops om te ontdekken zoals de muziekspeeltuin, ouder-kind-yoga, interactief theater of zeefdrukken. Er is dus voor elk wat wils.

“Samen met de spelstraat is de museumtuin uitgegroeid tot een groene gezinsoase in het hart van de stad”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “Tijdens de meeste weekends wordt het hier een zomers spelparadijs vol aantrekkelijk spelmateriaal, zoals hoepels en een reuzengroot vier-op-een-rijspel. En tijdens de gratis creatieve workshops op zaterdagnamiddag kunnen gezinnen en kinderen spelenderwijze M en de schitterende collectie van het museum ontdekken.”

Inschrijven niet nodig
Om het zo toegankelijk mogelijk te houden, is inschrijven voor de workshops niet nodig. Gezinnen kunnen de dag zelf beslissen of ze een bezoekje brengen.

“Elke hoek van de Museumspelstraat nodigt uit tot spelen en ontdekken, elke stap is een nieuw avontuur! En wat is er voor kinderen nu leuker dan een hele dag spelen? De Museumspelstraat is ook deze zomer dé plek voor gezinnen om te genieten van een zorgeloze dag vol plezier en creativiteit. Daarom een warme uitnodiging aan iedereen om deze leuke straat te komen ontdekken!", besluiten schepenen Verlinden en Cornillie.

Een overzicht van het volledige zomerprogramma van de museumspelstraat en de exacte openingsuren vind je op www.huisvanhetkindleuven.be/museumspelstraat.
Website preview
Museumspelstraat
Bijna elk weekend van juli en augustus zomers spelplezier en activiteiten in het centrum.
Huis Van Het Kind

 

Website preview
Museumspelstraat | M Leuven
Tijdens de meeste zomerweekends wordt de tuin van M omgetoverd tot een zomers paradijs vol spelmateriaal. Van hoepels over een reuzegroot vier-op-een-rij-spel tot een blotevoetenpad – keuze à volonté in de Museumspelstraat. Ook voor de allerkleinsten wordt er een speelhoekje voorzien. Op zaterdagnamiddag wordt er bovendien een creatieve activiteit georganiseerd. Word jij deze zomer circusartiest, zeefdrukker of modderkok? Deelnemen is gratis, aansluiten doe je wanneer je wil.
M Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be