Zomerschool zoekt vrijwilligers

De Leuvense zomerschool opent van 14 tot 25 augustus weer haar deuren. Tweehonderd jongeren krijgen er een unieke kans om hun sociale en schoolse vaardigheden te versterken, zodat zij op 1 september vol goede moed en zelfvertrouwen kunnen starten aan het nieuwe schooljaar. Uitvalsbasis dit jaar is de pas geopende Campus Corso, in combinatie met Stroom. Om van de zomerschool opnieuw een succesvolle editie te maken, zijn de organisatoren Arktos en Groep Intro nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

“Het is de vierde keer dat we in Leuven een zomerschool organiseren. Dit jaar richten we ons op twee groepen jongeren: anderstalige jongeren en jongeren met een specifieke leernood op de overgang tussen de lagere en middelbare school”, vertelt schepen van onderwijs Lalynn Wadera. “Deze jongeren kunnen een extra duwtje in de rug gebruiken om een vlotte start te maken in hun eigen school of op een nieuwe Leuvense secundaire school. Scholen kunnen tot eind juni de leerlingen die in aanmerking komen voor de zomerschool aanmelden. Dat gebeurt in samenspraak met de ouders.”

Expertise van Arktos en Groep Intro
Om de zomerschool vorm te geven, werkt stad Leuven samen met Arktos en Groep Intro. "Zij zijn expert in het begeleiden van jongeren. Met hun coachende technieken weten ze perfect hoe de jongeren hun talenten kunnen versterken en creëren ze alternatieven voor klassikale lesmomenten”, zegt schepen Wadera.

“Samen met tal van partners steken we een gevarieerd programma in elkaar waar zomer en school, sport en spel, leren en ontspanning elkaar ontmoeten. De jongeren zijn verdeeld in groepen per leeftijdscategorie, telkens begeleid door vaste vrijwilligers. We bieden workshops aan als kunst en expressie, digitale vaardigheden en circus. Ook sportactiviteiten, stads- en boswandelingen en weerbaarheidstraining staan op het programma”, vertelt Bea De Samblanx van Arktos.

Vrijwilligers gezocht
Om van de zomerschool opnieuw een succesvolle editie te maken, zijn Arktos en Groep Intro nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. “Om onze jongeren pedagogisch te begeleiden zoeken we leerkrachten, leerlingbegeleiders, jeugdwerkers, speelpleinanimatoren … kortom, mensen met ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren. Maar ook andere vrijwilligers zijn welkom om te helpen achter de schermen, zoals bij het koken van de lunch of het klaarzetten van materiaal. Iedereen met een hart voor jongeren is welkom”, zegt Britt Lambregts van Groep Intro. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website van Arktos.

Campus Corso en Stroom
De uitvalsbasis van de zomerschool is Stroom, de secundaire school aan de Vaartkom, en Campus Corso, de pas geopende communityplek voor ondernemende leerlingen, leraren en handelaren in de Diestsestraat. “Deze twee bruisende plekken vormen de ideale locaties om onze jongeren te inspireren en van daaruit de stad te verkennen. Ik ben er zeker van dat zij hier, onder de vleugels van Arktos en Groep Intro, in goede handen zullen zijn”, besluit schepen Wadera.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]