Zwembad Kessel-Lo tijdelijk gesloten voor herstellingswerken

Van maandag 6 tot en met vrijdag 24 november 2023 is het zwembad van Kessel-Lo tijdelijk gesloten. Oorzaak hiervoor is een lek in het klein bad. Vanaf zaterdag 25 november is het groot bad opnieuw open, maar gelden er aangepaste openingsuren tot en met 21 januari 2024. Het klein bad blijft de ganse periode gesloten.

Een aantal maanden geleden werd vastgesteld dat er water doorsijpelde in de kelder van Sportcomplex Kessel-Lo. Het water bleek afkomstig van het instructiebad, het kleine bad waar de goot rondom het zwembad lekken vertoont. Afgelopen zomer werden herstellingswerken uitgevoerd, maar die brachten niet het verhoopte resultaat. ​ Om het probleem structureel aan te pakken, sluit het zwembad van Kessel-Lo tijdelijk zijn deuren.

Volledige sluiting van 6 tot en met 24 november
“De herstellingswerken zijn hoogst noodzakelijk en zullen langer duren dan initieel ingeschat, omdat we combineren met werken die we normaal gezien tijdens de zomersluiting zouden laten uitvoeren. Dat bespaart ons tijd en middelen. Dit is uiteraard vervelend voor wie regelmatig komt zwemmen in Kessel-Lo. Vaste gebruikers zoals sportverenigingen en scholen brachten we al eerder op de hoogte. Om de hinder te beperken, trachten we om het groot bad zoveel mogelijk open te houden tijdens de werken”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “De eerste drie weken worden aan het kleine bad afbraakwerken uitgevoerd, die veel stof en geluidsoverlast veroorzaken. Veilig zwemmen is uitgesloten en daarom is ook het groot bad die weken gesloten.”

Heropening groot bad vanaf 25 november ​
Vanaf 25 november is het groot bad opnieuw toegankelijk vanaf 17 uur op weekdagen en tijdens het weekend. Schepen Geleyns: “Op weekdagen wordt er aan het klein bad gewerkt tot 15 uur. Nadien zorgen de medewerkers van het zwembad voor een grondig onderhoud, zodat we vanaf 17 uur sportverenigingen en publiek kunnen ontvangen om baantjes te trekken in het groot bad. Wie graag overdag wil gaan zwemmen in regio Leuven, verwijzen we noodgedwongen door naar de twee Sportoase-zwembaden op de Philipssite en in Wilsele-Putkapel. Tijdens het weekend wordt er in Kessel-Lo niet gewerkt en blijven de openingsuren dezelfde. Ter compensatie voor de werken zullen we de zomersluiting van het zwembad, doorgaans zes weken, volgend jaar fiks inkorten.”

Sportverenigingen en publiek kunnen dus vanaf 25 november opnieuw gebruikmaken van het groot bad, op weekdagen vanaf 17 uur en in het weekend. Scholen kunnen ​ weer vanaf maandag 22 januari komen zwemmen in Kessel-Lo. Voor de periode in tussentijd wordt er in samenspraak met de scholen gezocht naar alternatieve oplossingen.

De traditionele Zwembaddagen die de stad ieder jaar organiseert tijdens de derde week van november worden uitgesteld naar eind januari.

Bekijk de aangepaste openingsuren van het zwembad op www.leuven.be/zwembad-kessel-lo.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]