Gratis creatieve workshops voor jongeren in het stadhuis

Leuvense jongeren kunnen zich dit najaar opnieuw creatief uitleven in de jongerenvleugel van het stadhuis. MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven, organiseert er verschillende gratis workshops na de schooluren.

“Stad Leuven wilt jongeren de kans geven om te experimenteren in een veilige setting. Daarbij hoort ook een laagdrempelige kennismaking met verschillende kunstvormen en -technieken en de mogelijkheid om zichzelf op creatieve wijze te ontplooien”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “De MIJNLEUVEN-vleugel van het stadhuis is al enkele jaren dé hotspot voor al wie jong is en graag ontdekt en uitprobeert.”

Vraag vanuit de jongeren zelf
Tijdens een succesvolle scholenwerving op 12 middelbare scholen gaven heel wat jongeren aan geïnteresseerd te zijn in creatieve workshops. Ook op de sociale media van MIJNLEUVEN werd een bevraging uitgestuurd om ideeën te sprokkelen. Zo gaf 42% van de respondenten op Instagram aan geïnteresseerd te zijn in naaiworkshops en 28% in fotografie. Beide workshops zijn al opgenomen in het aanbod. Zo wordt echt rekening gehouden met de wensen van de jongeren zelf.

Link met Leuven
De workshops worden allemaal gegeven door jonge mensen die zelf een link hebben met Leuven. “Het werkt immers inspirerend voor Leuvense jongeren om te zien hoe hun peers een workshop geven”, zegt schepen Vansina. “Dat maakt de drempel voor wie zelf ooit creatieve workshops wil geven veel kleiner. Ze kunnen zich inbeelden dat ze daar zelf op een dag ook staan.”

Op de agenda

  • Verzin je eigen strip-personage (21 oktober - 16.15 uur)
  • Winter is coming! - Naaiworkshop (8 en 22 november - 19.30 uur)
  • Capture the light - smartphonefotografie (9 november - 20 uur)
  • Capture the light - digitale fotografie (9 november - 20 uur)
  • Kerstkaartjes à volonté (21 december - 19.30 uur )

Jongeren kunnen zich inschrijven via www.mijnleuven.be/atelier. De workshops zijn allemaal gratis zodat alle jongeren een kans krijgen om deel te nemen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]