Stad Leuven stelt 40 jongeren tewerk tijdens YOUCA Action Day

Tijdens de YOUCA Action Day vandaag zijn maar liefst 40 scholieren aan de slag bij de stad Leuven. Sommigen zijn aan het werk in de filialen van de bibliotheek, anderen steken de handen uit de mouwen bij de dienst groenbeheer of de dienst stadsreiniging. Hun loon van 55 euro gaat naar jongerenprojecten van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador. In totaal zijn vandaag 234 jongeren aan het werk in Leuven in het kader van YOUCA Action Day.

De leerlingen die bij de stad aan de slag gaan, lopen school in het GO! atheneum De Ring en het Heilige-Drievuldigheidscollege, of wonen in Leuven maar gaan elders naar school. Ze komen op 29 heel diverse plaatsen ​ terecht. Sommige jongeren werken een dagje mee in de filialen van de bibliotheek, andere in de buurtcentra en sportfaciliteiten van de stad. Ook in het stadskantoor kom je vandaag scholieren tegen, onder meer op de afdeling burgerzaken. Ook op straat zal je scholieren aan het werk zien, bijvoorbeeld ​ bij de dienst groenbeheer en de dienst stadsreiniging.

Door aan YOUCA Action Day deel te nemen, geeft de stad Leuven wereldbewuste jongeren de kans om hun engagement waar te maken en steunt ze projecten van ondernemende jongeren in Burkina Faso, Oeganda, Ecuador en in België. Tegelijkertijd krijgt de stad jonge mensen over de vloer aan wie ze haar werking kan voorstellen.

234 jongeren in totaal
De stad Leuven riep samen met Liefst Leuven, UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel en Voka-KvK Vlaams-Brabant Leuvense bedrijven en handelaars op om mee te doen aan de YOUCA Action Day. Samen gingen ze op zoek naar 500 jobs. 234 geëngageerde jongeren gingen vandaag in Leuven aan de slag.

Alle jongeren schenken hun dagloon van 55 euro aan Rikolto, een organisatie met onder meer een kantoor in Leuven, die werk maakt van kwaliteitsvolle, betaalbare voeding voor iedereen en een eerlijk inkomen voor boeren wereldwijd. Met de opbrengst ondersteunt Rikolto jongeren in Burkina Faso, Oeganda en Ecuador om hun duurzame voedselonderneming succesvol uit te bouwen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]